Aktuelnosti

Kobasicijade, zaštitni znak Šida i Srema 11.2.2023.

ŠID – 11.februar 2023, u Šidu održavale su se dve gastro-turističke manifestacije posvećene kobasici: „Šidska kobasicijada“ na prostoru sportske hale i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i 26. „Sremska kobasicijada“ u Slovačkom domu u organizaciji Udruženja „Sremski svinjokolj i kobasicijada“.
Šidska kobasicijada od jutarnjih sati okupila je veliki broj učesnika, izlagača i posetilaca koji su sa pažnjom pratili pravljenje sveže kobasice, brzo jedenke kobasice i brzo ispijanje piva.

Šidska kobasicijada zvanično je počela u podne porukom da ova gastro-turistička manifestacija pretenduje da postane zaštitni znak tog kraja.

Deo programa se održavao ispred sportske hale, a deo u hali gde su štandovi na kojima su izloženi suhomesnati proizvodi karakteristični za područije Srema. Organizatori ističu međunarodni karakter manifestacije.

Nedaleko od sportske hale, u Slovačkom domu, u isto vreme održavao se 26. Sremska kobasicijada. Žiri nije imao lak posao s obzirom na to da je pristiglo rekordnih 89 uzoraka.

Obe manifestacije imale su bogat kulturno umetnički program i u svojoj završnici proglašavanja pobednika.

izvor https://rtv.rs/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Zapratite nas! Hvala

Youtube
Youtube