Aktuelnostilive

OBELEŽAVANjE DEČIJE NEDELjE

U okviru dečije nedelje, koja je počela 5 oktobra, Opština Bačka Palanka je opredelila sredstva za podelu prigodnih poklona po školama i vrtićima. Pokloni su u vidu knjiga, koje su namenjene školskim bibliotekama a svakom vrtiću je pripala edukativna igračka. Poklone je uručila Vera Žarković, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti. Danas, 6. oktobra obišla je Osnovnu školu ,,15 oktobar“ u Pivnicama, Osnovnu školu ,,Braća Novakov“ u Silbašu sa izdvojenim odeljenjima u Despotovu i Paragama, Osnovnu školu ,,Aleksa Šantić“ u Gajdobri, sa izdvojenim odeljenjem u Novoj Gajdobri i Osnovnu školu ,,Zdravko Čelar“ u Čelarevu.
Pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“ u Palati „Srbija“ svečano je otvorena tradicionalna „Dečija nedelja“. Do 11. oktobra, svaki dan će biti posvećen jednoj temi i organizovanju aktivnosti za decu. Organizacioni pokrovitelj je humanitarna organizacija „Dečije srce“, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
,,Dečija nedelja“ slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, i to je takođe prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti. Lokalna samouprava se trudi da se o mališanima priča i razmišlja, ne samo u toku obeležavanja dečije nedelje, već tokom cele godine, a da se pre svega osluškuju dečije potrebe.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Zapratite nas! Hvala

Youtube
Youtube