AktuelnostiKulturni centar

POSTAVLjANjE PLOČE VLASTIMIRU VESKOVIĆU

Profesor Ratko Nenadić, na čiju inicijativu je ova ploča postavljena, rekao je da je za pokretanje inicijative za podizanje spomen ploče profesoru Veskoviću imao mnogo sportskih razloga za to. Po njemu posebno treba istaći profesionalne i ljudske razloge jer je profesor Vesković uvek pomagao talentovanim ali i manje talentovanim učenicima a posebno je bio osetljiv na učenike putnike. Po svemu tome bio je izuzetan i služio je kao uzor a takvima se mora odati priznanje, rekao je Nenadić. U odnosu na sve što je uradio, rekao je dalje, mora se priznati da je ovo priznanje skromno a po njemu moralo je doći i mnogo ranije.
Na kraju svog obraćanja, Ratko Nenadić se zahvalio predsedniku opštine Bačka Palanka Branislavu Šušnici, direktorici Kulturnog centra Olji Nađ, Pokrajinskom zavodu za zaštitu kulture, donatoru ploče kamenorescu Lazaru Stuparu i porodici profesora Veskovića jer bez njihove saglasnosti sve ovo ne bi imalo smisla.
Na samom kraju obratio se prisutnima i Veselin Vesković, sin profesora Veskovića i zahvalio se svima u ime svoje porodice.

Vlastimir Vesković – profesor fizičkog vaspitanja
Rođen u Rumi 1910. preminuo 2001.
U Bačkoj Palanci radio od 1949. prvo u Gimnaziji a zatim u Ekonomskoj školi do penzionisanja 1970.
Od 1950. do penzionisanja bio i načelnik društva za telesno vaspitanje „Partizan“ u Bačkoj Palanci.
Sa „Partizan-om“ osvojio 9 zastava Maršala Tita – nagrada za ekipnog prvaka Jugoslavije u partizanskom višeboju (5 gimnastičkih i 5 atletskih disciplina – ekipa od 8 takmičara)
Dobitnik prve dodeljene oktobarske nagrade grada Bačke Palanke 1966. godine.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Zapratite nas! Hvala

Youtube
Youtube