AktuelnostiDešavanjaEmisije

SVEČANO URUČENJE OKTOBARSKE NAGRADE ZA 2020.GODINE

Dan Opštine i Dan oslobođenja Bačka Palanka obeležen je u utorak, 20. oktobra 2020. godine u skladu sa merama Kriznog štaba. Predstavnici lokalne samouprave položili su vence na spomen obeležja u Bačkoj Palanci u znak sećanja na sve žrtve u Drugom svetskom ratu. Vence su položili na bistu dr Mladena Stojanovića ispred Doma Zdravlja, a potom i na ostala spomen obeležja – Baza Stojaković, Rusko groblje i Čamac.

U velikoj sali Skupštine Opštine Bačka Palanka, tradicionalno su uručene Oktobarske nagrade za 2020. godinu. Milan Čavić, predsednik Skupštine Opšine Bačka Palanka pozdravio je prisutne i čestitao im je za postignute rezultate.

Ovogodišnja Oktobarska nagrada Opštine Bačka Palanka za 2020. godinu u vidu plakete  dodeljena je:

– Udruženju građana ,,Revena” iz Bačke Palanke, za postignute rezultate u oblasti društvenih delatnosti,

– Amaterskom pozorištu ,,Janko Čeman” iz Pivnica u oblasti kulturne delatnosti,

– Karate klubu ,,Tikvara” iz Bačke Palanke za postignute rezultate u oblasti sporta,

 Nagrade u vidu značke dodeljene su pojedincima:

– dr Predragu M. Vajagiću iz Bačke Palanke, za postignute rezultate u oblasti naučnog rada,

– Borisu Keberu iz Bačke Palanke i Borislavu Šigudu iz Nove Gajdobre za postignute rezultate u oblasti sporta,  . Nagrade su uručili predsednik Skupštine Opštine Bačka Palanka, Milan Čavić i predsednik opštine, Branislav Šušnica.

Predsednik Skupštine Opštine Bačka Palanka, Milan Čavić je izjavio da su dobitnici Oktobarske nagrade svojim radom i zalaganjem doprineli kako naučnom, tako sportskom i društvenom životu Bačke Palanke. ,,To je samo jedan primer, koji bi svi ostali trebalo da slede i da rade kao i oni, i da je ovo jedan vid motivacije da se jednog dana i ostalima iskaže poštovanje i uruče nagrade”, istakao je Milan Čavić.